Velkommen til vores tomatunivers

Hos Tomatdatabasen elsker vi tomater – både at dyrke dem og spise dem!
De fleste som har smagt tomater, der er hentet direkte fra tomatplanten vil være enige med os i, at de smager bare meget bedre end dem man kan købe i butikkerne. Uanset hvor du bor, kan du dyrke tomater – tomater kan nemlig både dyrkes direkte i jord, plantesække, altankasser, hængeampel, store krukker og små potter du kan have i vindueskarmen. Det er næsten kun fantasien der sætter grænser.

Personligt har vi det sådan, at jo mere vi ved om tomatdyrkning, jo sjovere synes vi det er dyrke dem selv. Vi har i dyrket tomater i mange år, og undervejs begået fejl og stødt ind udfordringer med vejret, sygdom og skadedyr. Vi læser om tomatdyrkning, bliver inspireret af andres erfaringer, tester og afprøver nyt og lærer hele tiden mere. Det gør det lige præcis er udfordrende og sjovt, uden det bliver for omstændigt og svært.

Vi deler gerne ud af vores erfaringer med dig – og vi er sikre på at du også vil opleve, at det ikke behøver at være spor svært at dyrke tomater, og vi vil gerne hjælpe dig med at få gode oplever og succes.

Vi håber du kan finde hjælp og inspiration til din tomatdyrkning, på vores blog og videoer.

/Tina og Lars


Hærdning af tomatplanter

Når solen skinner, dagtemperaturen stiger og tomatplanterne vokser godt kan det krible i fingrene for at få tomatplanterne ud i drivhuset. Inden du gør det, er det en god ide at kende lidt til hærdning af tomater.

Nyhedsbrev Uge 15

Påske, april, sol og blå himmel. – Det kan næsten ikke blive bedre! Lyset er taget til, og det kan ses på tomatplanternes vækst.

Betydningen af jord og lufttemperatur for tomatplanterne

Vi vælger  at hærde vores tomatplanter over en længere tid, ja faktisk flere uger. Det kan måske give indtryk af, at tomatplanter er sarte og følsomme. Men det er ikke tilfældet.
,

Hold ud - vær tålmodig lidt endnu - selvom solen skinner og det er lunt

Nu er drivhuset vasket af, og er helt klar til at tage imod alle vores planter. Når solen står på, er der rigtig lunt og rart derinde!

Kig indenfor


GWR - (green-when-ripe) tomater - sådan ser du at de er modne

De fleste af os er nok vant til at vi kan se på tomaterne om de er modne, ved at de ændrer farve fra grøn til rød, gul, lyserød, stribet osv. Når vi taler om grønne tomater, er det ofte de umodne tomater, som bruges når man vil tilberede…

Expres modning af grønne tomater i drivhuset

Der sidder stadig mange umodne grønne tomater på planterne i drivhuset. Tomater der modner på planterne smager bare bedre, så nu forsøger vi at hjælpe naturen lidt på vej..    
,

Frøtagning og fermentering

Tomatsæsonen er godt igang.  Hos os betyder det, at der er mange tomatsorter der skal smages og bedømmes - og så skal der tages frø at tomatsorterne. De fleste af frøene går til Tomatfrøbrevene, en lille håndfuld frø gemmer vi til…

Lækre opskrifter med tomater