,

Tomatsnitter

Her får du den traditionelle og elskede hindbærsnitte i en ny fortolkning.

Kagen kan laves dagen før den skal bruges, og opbevares på køkkenbordet, og holde sig frisk, når den er pakket ind i bagepapir og husholdningsfilm.

Den tomatmarmelade der skal benyttes, kan du finde opskriften på, her.

Ingredienser

Fyld

 • 250 g tomatmarmelade (se opskrift på bloggen)

Dej:

 • 1 vaniljestang
 • 50 g mandelmel
 • 200 g hvedemel
 • 25 g flormelis
 • 150 g smør
 • 1 æggeblomme
 • 1/4 tsk. salt

Vejledning

 1. Tænd ovnen på 190 grader, og har du ikke allerede en lækker tomatmarmelade stående i køleskabet, starter du med at lave den, så den er klar. Opskriften finder du på Tomatdatabasen. Har du allerede tomatmamaladen klar, så er det bare om at komme igang med dejen. Find ingredienserne frem og mål det hele af: mel, mandelmel, salt og flormelis. Vaniljestangen flækker du på langs, så du kan skrabe kornene ud. Vaniljekornene blander du med mandelmelet.
 2. Bland salt, mel, mandelmel og flormelis godt sammen. Skær nu små stykker smør ud, og kom det ned i mel-blandingen og nulder det godt. Gør det samme med resten af smørret.
 3. Tilsæt æggeblommen og saml dejen hurtigt. Den skal ikke æltes - blot samles. Pak dejen ind i husholdnings film og sæt den i køleskabet en halv times tid.
 4. Når dejen har hvilet i 30 min i køleskabet, tages den ud og deles i to lige store stykker. Begge stykker skal rulles ud i samme størrelse, og til de har en passende tykkelse. Hverken for tyk eller for tynd, sådan 3-4 mm er passende.
 5. Tænd ovnen på 200 grader.
 6. Fordel marmeladen på det ene stykke, og læg det andet stykke ovenpå. Prik huller i det øverste stykke med en gaffel. Når ovnen har nået 200 grader, sættes det i ovnen i 20-25 minutter.
 7. Tag den ud af ovnen, og sæt den til afkøling
 8. Mens kagen køler lidt af, kan du gøre glasuren klar. Den er nemt lavet ved at blande flormelis, citronsaft og en smule fløde sammen, og derefter sørge for at det bliver rørt godt rundt. Du kan tilsætte mere flormelis eller citronsaft hvis du synes glasuren skal være tykkere eller have en mere tynd konsistens. Endnu mens kagen stadig er lun, smøres glasuren over. Har du lyst til at pynte den med krymmel, tørret frugt, kakao eller andet, er det nu, du skal gøre det. Lad kagen køle lidt mere af, og så er den klar til at blive skåret ud.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv gerne en kommentar
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar