Popup drivhus – et godt alternativ til drivhus

Har du ønske om at dyrke egne tomater, så behøver du ikke at forkaste drømmen, blot fordi du ikke har drivhus eller mulighed for at have et stående.

Selvom et drivhus er ret fantastisk til at dyrke tomater i, så kan mindre faktisk også gøre det.

For nogle år siden, boede vi et i lejet hus og havde i starten ikke mulighed for at sætte drivhus op. Istedet investede vi i et stort pop-up drivhus og satte det først på vores terrasse,  mens tomaterne var små – og siden flyttede vi dem ned i et lidt større pop-op, vi havde stillet i haven, op af hegnet til naboen.

Pop-up drivhusene kan fåes i alle mulige materialer, størrelser og prisklasser.
Vi valgte to forskellige modeller – en lille model hvor der kunne stå mange små planter – og en større model, hvor planterne kunne gro. Begge i den billige prisklasse.

For os, var det et ideel alternativ til drivhus, da selve konstruktionen er let, den kan let flyttes, den giver rigtig god udluftning, der bliver godt varmt, tillader nyttedyr fri adgang, planterne er beskyttet mod slagregn – og den grønne plastic forhindre tomaterne i at blive solskoldet.

En anden kæmpe fordel er, at når sæsonen er forbi, kan den pakkes ned.
Finder du ud af, at du har placeret pop-up drivhuset forkert i forhold til sol, skygge og vind – er det nemt at flytte det til en anden placering og teste den nye placering af.

Den sidste fordel er, at man man dyrke i krukker, jorden eller plantesæk – ligesom det passer og er muligt. Dyrker man i krukker og plantesæk og sætter det direkte oven på jorden, kan rødderne selv søge ned i jorden efter vand.

Vi har dyrket både tomater og chilier i vores popup drivhus, og med kæmpe kæmpe succes! Masser masser af sunde flotte robuste planter, og overflod af frugt.

Løsningen har også nogle ulemper!

En af de største ulemper er, at de er utrolige vindfølsomme og plastikken bliver mør/revner let især omkring syningerne. Vores har max. holdt i 2 år.
Rent æstetisk er de heller ikke kønne at have stående. Det er lidt dyrt at købe nyt, da de faktisk ikke er billige – heller ikke de billigeste modeller.
Desuden er en forstærkning af konstruktionen påkrævet, hvis man dyrker tomater der enten er yderige eller store, da stængerne ellers kan bøje eller knække under vægten af tomater.

Det første år vi boede i vores nuværende hus, brugte vi et pop-up drivhus til at dyrke chilier, og aldrig har vi haft større, sundere planter med et så enormt udbytte.

Har du erfaringer med pop-up drivhus – del dem gerne med os her i kommentarfeltet.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv gerne en kommentar
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar