DIY – Planteskilte
Vi har gennem årerne købt en del plantepinde, faktisk så mange at jeg var overbevist om at jeg havde mere end rigeligt.
Dels havde jeg jo liggende fra sidste år, jeg havde ogåså købt et ekstra lille lager hjem, hvis jeg pludselig skulle løbe tør. Men jeg løb tør alligevel… Så der måtte tænkes kreativt, hurtigt.
Jeg kom i tanke om at vi havde en gammel hvid persienne som ikke var nået at komme på genbrugspladsen. Bevæbnet med saks og hul-maskine fik jeg i løbet af ganske få minutter lavet en stak planteskilte. I starten brugte vi vandfast tusch til at skrive på skiltene. Af gode plantevenner har vi lært at skrive med blyant, både på købte planteskilte og vores nye persienne-planteskilte. Når man skriver med blyant har det flere fordele, blandt andet er det let at viske ud og skrive om, hvis man skriver forkert. Men den største fordel er, at selvom de bliver udsat for vejr og vind, så bliver teksten ikke udtværret eller falmet. Den trejde og sidste fordel er, at når sæsonen er forbi, så kan skiltene let rengøres og genbruges næste år.
På skiltene er der ofte kun plads til sortsnavnet, og derfor printer vi også planteskilte ud fra Tomatdatabasen.
For os og for vores besøgende i drivhuset er det en kæmpe fordel at hver plante er forsynet med et skilt, der både har foto og informationer om sorten blandt andet hvad sorten kan bruges til. Derudover har det en anden og for os en kæmpe fordel, det er at vi hurtigt kan se hvilke sorter der skal knibes eller ej, og om sorten udvikler sig som forventet.
Hvilke kreative DIY projekter har du benyttet dig af, i forbindelse med tomatdyrkning?
Skriv en kommentar
Skriv gerne en kommentarDu er velkommen til at bidrage!