,

Easy peasy tomatmarmelade med lavt sukkerindhold

Enkel, simpel velsmagende mad og tilhørende opskrifter er lige mig! Her får du Tomatdatabasens opskrift på vores easy peasy tomatmarmelade. Vi laver lagt de fleste af vores marmelader selv, da det giver langt større frihed til at lege med smagen, og ikke mindst bestemme hvor meget sukker der skal i. Vi har prøvet andre tomatmarmelader, men ikke været helt tilfredse med smagen, hvorfor Lars gik i køkkenet og lavede sin egen version.

Har får du Lars super lette og lækre tomatmarmelade som er skøn på en skive surdejsbrød, sammen med ost – eller i lagkage og andet bagværk.

Herhjemme er den hurtigt blevet et hit, med masser af tomater i fryseren, er det nemt hurtigt at lave en ny portion

  • Forberedelsestid: 10m
  • Bage/kogetid: 7m
  • Tid ialt: 20m

Ingredienser

  • 1 kg tomater
  • 200 g sukker
  • 1 citron, saft fra 1 citron
  • vanilljestang, kerner

Vejledning

1 portion marmelade (500g)

  1. Vask, og skold tomaterne, og flå herefter skindet af. Halver tomaterne og fjern det øverste af det tomatkød, hvor stilken har siddet
  2. Skrab vaniljekornene ud af en halv vaniljestang, og bland kernerne med sukker.
  3. Kom sukker og tomater i en gryde og lad det koge til det har en passende konsistens.
  4. Tag gryden af varmen og tilsæt citronsaft - lidt af gangen, til du synes den har den rette smag. Ikke for sød og ej heller for syrlig.
  5. Kom marmeladen på rengjorte, skoldede glas og lad det køle af.
2 Kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv gerne en kommentar
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar