Fundament og sokkel til drivhuset er ofte et punkt, som vi vil anbefale at der bruges tid på at overveje.

Når vi synes det et et punkt der virkelig kalder på grundige overvejelser skyldes det vores egne oplevelser og erfaringer.

I vores ene drivhus har vi ikke sokkel på, og der tænkte vi ikke så meget på frihøjden. Det andet drivhus, har vi monteret sokkel på, og der er en langt bedre frihøjde. Men hvad betyder alt det her med frihøjde.

Ja, rent praktisk, så betyder det noget for den, der skal have sin gang derinde, om man kan stå oprejst!

Det er enormt vigtigt, at man kan bevæge sig frit rundt – det er i længden en uholdbar arbejdsposition, at skulle krumme sig sammen.

Frihøjden har også betydning for hvor høje dine planter kan vokse sig, og hvad du iøvrigt gerne vil bruge pladsen til.

Endelig skal du være opmærksom på, hvordan din sokkel evt. skal funderes – om der skal graves ud, støbes – og mures, eller om det er en ramme der f.eks. blot kan sættes ovenpå et fast og stabil underlag, f.eks. fliseterrasse.

Vælger du at bruge sokkel, så er der mange muligheder. Du kan vælge at bruge et træskelet, støbe et fundament og sokkel eller vælge en sokke, der passer til dit drivhus, og som ofte er i galvaniseret stålprofil.

Før du beslutter dig, anbefaler vi dig at tage en snak med dit forsikringsselskab og høre hvilke krav de har til fundament og sokkel, hvis drivhuset skal forsikres og kan erstattes ved. evt. skader efter stom.