Ruggrynkugler med espresso, rom og chili
12 store eller 25 små kugler
Rugkuglerne kan nydes straks de er lavet, men de kan også laves i forvejen og stilles på køl og serveres kolde.
Vær opmærksom på brug af chili – i vores kom smagen af chili lidt efter. Vi synes kuglerne smager bedst, når chilien lige akkurat kan smages, uden at den brænder eller overdøver de øvrige ingredienser
Rigtig god fornøjelse
Ingredienser
- 100 g Ruggryn, finvalsede
- 20 g Kokosmel
- 50 g Chilisukker
- 2 spsk. Stærk espresso, varm
- 1 knivspids Chilipulver, mindre hvis den er meget stærk - mere hvis den er mild
- 25 g Kakaopulver, af en god kvalitet
- 2 spsk. Rom (spiritus) - Romessens kan anvendes,hvis du foretrækker det. Her må du smage dig frem
- 100 g Smør, blødt
- Kokosmel kuglerne kan rulles i
Vejledning
- Bland alle de tørre ingredienser,tilsæt kaffen og ælt smørret i til det er en god ensartet masse. Tilsæt rommen og ælt det godt ind i massen.
- Rul kuglerne i den ønskede størrelse og rul dem i kokosmel. Du kan rulle dem i guldstøv, lakridspulver, tørret hindbær eller andet du har stående.
Skriv en kommentar
Skriv gerne en kommentarDu er velkommen til at bidrage!