, , ,

Cremet tomatsuppe af ovnbagte tomater

En klassiker der er lækker til de lidt køligere dage, og som ikke kræver meget forberedelse og kan tilberedes i god tid.
En god tomatsuppe, er én hvor den gode tomatsmag virkelig bliver fremhævet.

Susan brugte et mix af flere tomatsorter, overvejende røde, da farven bliver noget grumset hvis der er for mange grønne. Her er store madlavnings tomater selvfølgelig gode at bruge, og særligt de  tomatsorter, der er særlig velegnet til det varme køkken.  Til tomatsuppen blev der brugt følgende tomatsorter:  Costoluto Genovese, oksehjerte,  Black Beauty, Sgt. peppers m.fl. – andre velegnet sorter er f.eks.  Black Yum Yum, Black Opal, Costoluto Fiorentino, Pink Caspian, Mortgage Lifter 

Opskriften giver 2l tomatsuppe, og er fryseegnet.

 

Susan Borch, have- og madentusiast

Opskrift og foto er venligst udlånt af Susan Borch, have- og madentusiast

  • Forberedelsestid: 30m
  • Bage/kogetid: 1h
  • Tid ialt: 1h 30m

Ingredienser

  • 1 Bradepande fuld af tomater, rengjorte og i store tern, helst uden frø.
  • Peberfrugt, rød - rengjorte, og skåret i store tern
  • 5-10 stk hvidløgsfed, med skal
  • Frisk rosmarin, et par stilke
  • Frisk salvie, et par topskud
  • Frisk timian, en håndfuld stilke
  • Æbleeddike, en sjat
  • Olivenolie, er en god kvalitet - en god sjat
  • Salt
  • Peber
  • Basilikum - til pynt
  • Fløde, evt.

Vejledning

  1. Fyld bradepanden med tomater, løg og peberfrugter.
  2. Skær bunden af hvidløgsfeddene men lad resten af skallen blive på feddet og kom dem ned til tomaterne og peberfrugterne.
  3. Tilsæt stilkene af rosmarin, salvie og timian.
  4. Dryp lidt æbleeddike ud over det hele og hæld en god sjat olivenolie ud over. Tilsæt salt og peber.
  5. Sæt bradepanden i ovnen ved 180-200˚ i ca. 45-60 min. til det hele er kogt godt sammen
  6. Fisk hvidløgsfeddene op og mas hvidløget ud af skallen og kom hvidløget tilbage i tomatmassen. Fisk ligeledes alle krydderurterne op og kasser dem
  7. Kom tomatmassen i en gryde og giv det en tur med stavblenderen, hvis der altså ikke er tomatfrø i massen. Hvis der er frø i kan det blive lidt bittert når de blendes, her er det en fordel at køre det igennem en sigte i stede for.
  8. Kog massen op og spæd evt. til med bouillon hvis den er for tyk og tilsæt evt. en sjat fløde for at gøre den mere cremet.
  9. Anret suppen og pynt med basilikum
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv gerne en kommentar
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar