Gazpacho
Gazpacho er en lækker kold tomatsuppe, der tilberedes af blendede få og rå grøntsager.
Opskriftene kan varieres i det uendelige og du kan sætte dit personlige præg på den.
En klassisk ret som stammer fra det spanske køkken og i de sydlige dele af Andalusien.
Gazpazo er hurtig at tilberede, og kan med fordel anvendes som forret.
Ingredienser
- 200 g Agurk
- 80 g Agurk, i tern - til pynt
- 300 g Tomater
- 200 g Peberfrugt, rød
- 2 spsk. Olie, af en god kvalitet
- En smule stærk chili
Vejledning
- Start med at rengøre og skære agurk i tern, til pynten - og sæt det væk.
- Rengør grøntsagerne, og fjern stilke samt kerner i peberfrugt og chili.
- Kom tomater, chili, peberfrugt, agurk, olie samt chili i en blender og blend indtil du har en jævn og ensartet konsistens.
- Sæt gazpazoen på køl i 3 timer eller 30 min i fryseren.
Servering
- Anret suppen i portionsglas, pynt med agurk og server med et godt brød.
Jeg har også en opskrift, den siges at være original (den er fra Seville hvor suppen skulle stamme fra)
Op skriften ligner den ovenfor, bortse fra at der tilsættes noget daggammelt brød til at jævne suppen med.
Du finder opskriften her: https://www.mettes-opskrifter.dk/middagsretter/gazpacho-kold-pureret-tomatsuppe/