Glemt kodeord
Login
Ny bruger

Cornue Des Andes

Andre navne: Andenhorn, Andenhörnchen, Andes, Andes Horn, Andine Cornue, Des Andes, des Andes Rouge, Horn der Anden, Peruvian Horn, Poivron des Andes, Rote Banane, Rotes Stierhorn, Rouge des Andes

Det siges at sorten er opkaldt efter den form som tomaterne har - som er aflange og med en spids ende, som synes at minde om ko horn. Smagen er sød, og tomaterne har et fast, tørt kødfyldt frugtkød.Tomaterne har en god allround anvendelse lige fra frisk og rå i salat, til henkongning og tilberedt som sauce og pure.

Sorten menes oprindeligt at stamme fra Andres, hvor den blev den indsamlet af en fransk frøsamler der medbragte den til Frankrig. Har en god ydevne.

Vægten kan varierer mellem 85- 283 g. Der er varierende informationer om sortens vækstform, der nogen steder står anført som indeterminant og andre steder som semi-determinant. Bladformen er almindelig af type.

Bedømmelse: Log ind for at bedømme

Smag:
Din bedømmelse:
Udbytte:
Din bedømmelse:
Sygdomsresistens:
Din bedømmelse:
Vil dyrke igen:
Din bedømmelse:

3 kommentarer:

 • Ineta
  28/1-2023 9:54

  Maigs,gandrīz bez sēklām,pilns,gaļīgs,nesulo.Labs.

 • Knud
  24/9-2020 23:14

  Købte to småplanter af denne type. Den ene plante gav kun få tomater, den anden var mere generøs. En dejlig tomat med en mild og rar tomatsmag uden for meget syre. Næsten kernefri og med tykt gennemfarvet rødt kød. En dejlig tomat der egner sig både til de varme og kolde køkken.

 • DaDelight
  16/8-2019 10:31

  Købte planten og pottede straks om. Efter tilvænning plantet i 20 ltr spand i drivhus. Desværre griffelråd i alle frugter på planten. Jeg har ladet dem modne og taget frø. Den får en chance igen næste år.

 • Log ind for at dele dine erfaringer eller din mening om Cornue Des Andes

Egenskaber:

Vækstform:

Semideterminant


Bladtype:

Almindelig


Farve:

Rød


Vægt i gram:

ca. 90g - 200g (L)


Form:

Aflang/horn


Sæson:

Mellem


Frøtype:

Bestøvet


Oprindelsesland:

Peru


Anvendelse:

Suppe, sauce


Er du sikker på at du vil fjerne denne kommentar?

Denne handling kan ikke fortrydes.

Er du sikker på at du vil slette dette billede?


Denne handling kan ikke fortrydes.