Glemt kodeord
Login
Ny bruger

Barry´s Crazy Cherry

Denne skønne sort er udviklet af Brad Gates fra Wild Boar Farms og frigivet i 2014.

Det er en helt unik multi-flora type som man ikke kan undgå at blive betaget af. Sorten producerer store buketter af lysegule små tomater, der har en tip for enden.

Smagen er sød, frisk, aromatisk, frugtaftig med strejf af syre. Er super velegnet til salat, snack, madpakken, to-go og til tomatmarmelade.

Giver et højt udbytte til den første frost.

Væksten synes at kunne kontrolleres i forhold til vækstbetingelser.

Vi har dyrket sorten i drivhus, på friland og i en lille krukke på friland, samt hængeampel. Sorten yder rigtig godt alle steder.

I krukke/hængeampel bliver den knap så stor.

Vi har gode erfaringer med IKKE at knibe sorten, på friland og i krukke og ampel.

Synes at være en sort der er ganske velegnet til det danske klima.Når det er sagt, så skal den dyrkes et beskyttet og lunt voksested. Hos os, trives den ikke så godt på et vindblæst voksested.

Hvis ikke den nippes, kan den virkelig sprede sig. En meget meget flot sort.

Bedømmelse: Log ind for at bedømme

Smag:
Din bedømmelse:
Udbytte:
Din bedømmelse:
Sygdomsresistens:
Din bedømmelse:
Vil dyrke igen:
Din bedømmelse:

8 kommentarer:

 • Anne Fink
  12/12-2022 22:49

  Forrygende tomat, klart en for evigt keeper hos os. Dyrket på friland i stor krukke, og har givet rigtig godt udbytte over en lang periode, og heldigvis for det, for den er svær ikke at snacke af, når man går forbi. Smagen er syrlig på en rigtig dejlig frisk og frugter måde, og tomaterne holder længe efter de er plukket. Første tomat var klar i midten af juli 2022, og den blev ved til ind i november. Planten er ikke så høj, men bliver i stedet meget busket og er utrolig flot.

 • LKH
  26/9-2021 15:30

  Frøplanter OK. Men ikke fundet plads i højbedet.

 • Rikke Grube
  29/8-2021 18:00

  De er totalt lækre…cintronagtig smag men syrlige på den gode måde…de er vildt dejlige. Dyrket i kapilærkasse på friland.

 • Rikke Grube
  1/9-2020 8:24

  Total lækker tomat. Plukkes den tidligt er den frisk, sprød og syrlig...sådan kan jeg bedst lide den. Lader man den hænge og modne er den stadig sprød men meget mere sød og mild i smagen. Denne skal jeg have flere planter af næst år🥳

 • lene.thorskov
  12/8-2018 9:05

  Fantastisk mange små gule saftige frisksmagende tomater.

 • Tina Laugesen
  10/8-2018 10:29

  Hvor er jeg glad for at jeg fik mulighed for at dyrke denne sort igen, og den var ventetiden værd. Har dyrket sorten på friland, hvor den har fået lov til at vokse som det passede den. Har ikke knebet sideskud. Den har kvitteret med en flot god vækst, masser af smukke store blomsterklaser med dynger af de lækreste små ovale lysegule tomater. De har en skøn smag, milde - syrlige og giver godt modspil til en gode ost f.eks. gedeost. Det er een af favorit snack tomaterne, og der ryger en del direkte i munden når vi går i haven. En sort der er nemt at dyrke - og kan med fordel dyrkes et sted hvor den kan få lov at brede sig.

 • Tina Laugesen
  21/9-2017 7:57

  Mine egne sorter gik til på friland i 2017. Har fået foræret nogle tomater, og smagsmæssigt er de syrlige, og alligevel milde og er sprøde. God snack tomat. Vil absolut dyrke den igen.

 • Pippi
  12/2-2017 14:37

  Lækker melon agtig smag. Små gennemsigtige gule tomater. Var både god i drivhuset og på friland. Den gav fint, men ikke i nærheden af de billeder vi ser her. Men dem der var var virkelig gode.

 • Log ind for at dele dine erfaringer eller din mening om Barry´s Crazy Cherry

Egenskaber:

Vækstform:

Indeterminant


Bladtype:

Almindelig


Farve:

Gul


Vægt i gram:

ca. 15g - 25g (S)


Form:

Oval


Sæson:

Mellem


Frøtype:

Bestøvet


Oprindelsesland:

USA


Anvendelse:

Salat, snack, madpakke, to-go, marmelade


Er du sikker på at du vil fjerne denne kommentar?

Denne handling kan ikke fortrydes.

Er du sikker på at du vil slette dette billede?


Denne handling kan ikke fortrydes.