Denne her skal bare dyrkes hvis man kan lide at lave diverse tomatsovser. Dyrk gerne flere, så du kan lave en sovs udelukkende på denne sort. Giver en fantastisk smag, gennem sund og yderig med de smukkeste tomater. Dyrket på friland.
Costoluto Fiorentino
Costoluto Fiorentino er en bøftomat sort fra Toscana i Italien, og er kendt for dens meget saftige, aromatiske smag, en kødfuld rød tomat på ca. 100-300 g.
Højtydende sort.
Den er vældig god til konserves og salater, den skal helst plukkes når den er knap moden.
Selve tomater er stærkt ribbet. Der kan dog være to varianter på markedet - én med og én uden ribber.
Gør sig godt både i varme og kølige klimaer.
3 kommentarer:
-
30/12-2020 18:15
-
26/9-2017 21:28
Dyrket i drivhus i 2017. Var længe om at modne, og planten var lidt fesen - måske min egen skyld, da den nok ikke har fået nok vand og gødning. Tomaterne havde dog en god smag, og så var de meget flotte med alle ribberne. Jeg tror, jeg prøver den igen til næste år.
-
21/9-2017 7:40
Har haft en meget højt produktivitet, trods det vanskelige vejr i 2017. Rigtig god aromatisk smag, har haft en forholdsvis høj sygdomsresistens og har givet udbytte længe. Det er en absolut genganger her
-
Log ind for at dele dine erfaringer eller din mening om Costoluto Fiorentino
Egenskaber:
Vækstform:
Indeterminant
Bladtype:
Almindelig
Farve:
Rød
Vægt i gram:
ca. 100g - 300g (L)
Form:
Irregulær, bøf, ribbet, boblet
Sæson:
Sen
Frøtype:
Frøægte
Oprindelsesland:
Italien
Anvendelse:
All-round