Glemt kodeord
Login
Ny bruger

Estisk Gul

Estisk Gul fik jeg af en frøven i Danmark. Sorten er helt fantastisk! Den er livskraftig og har en ekstrem høj ydeevne. Den er af multiflora typen og får kaskader af blomster og små gule tomater som har en lækker smag, lige til at snacke eller bruge hele i salat. Smagen er sød og frisk.

Sorten er utrolig hårdfør og giver tomater indtil sygdom eller frost tager den! Den kan sagtens fylde den del, hvis den får lov og ikke bliver nippet.

Estisk Gul kan dyrkes på friland, og i drivhus hvor den skal holdes under skarp opsyn.

Bedømmelse: Log ind for at bedømme

Smag:
Din bedømmelse:
Udbytte:
Din bedømmelse:
Sygdomsresistens:
Din bedømmelse:
Vil dyrke igen:
Din bedømmelse:

2 kommentarer:

 • JohnK
  23/10-2020 16:19

  Virkelig en fantastisk tomat: kaskader af op til 100 blomster pr klase. Må ikke knibes. Blomsterstande meget langstilkede, skal understøttes inden tomaterne bliver for tunge. Tomater kan plukkes over en lang periode, smagen forringes ikke af at de bliver siddende på klasen. Frø langsomt spirende - mere end 2 uger - men derefter vokser planten kraftigere end mange andre sorter

 • Tina Laugesen
  1/8-2018 12:35

  Første gang vi har Estisk Gul og bestemt ikke den sidste. Sorten er dyrket i drivhuset og vedbliver at give tomater. Planten fylder godt og leverer store klaser fyldt med tomater - en rigtig multiflora tomattype. Vi har ikke knebet sideskud, men lader den vokse.Størrelsesmæssigt er det små lækre gule tomater, der er skønne at gå at snacke af, da det har en god smag der er mest til den syrlige side og dejlig sprøde uden at skallen er for tyk. God som hele i salat eller bare til at snacke.

 • Log ind for at dele dine erfaringer eller din mening om Estisk Gul

Egenskaber:

Vækstform:

Indeterminant


Bladtype:

Almindelig


Farve:

Gul


Form:

Rund


Frøtype:

Bestøvet


Anvendelse:

Salat, snack


Er du sikker på at du vil fjerne denne kommentar?

Denne handling kan ikke fortrydes.

Er du sikker på at du vil slette dette billede?


Denne handling kan ikke fortrydes.