Glemt kodeord
Login
Ny bruger

Bosque Blue Bumblebee

En meget meget smuk sort med et flot farvespil. Er resultat af krydsning mellem Bosque Blue og Bumblebee. Tomaterne er runde gule tomater med lilla skuldre og aftegninger.

Tomaterne er faste, saftige har en frisk smag med en note af citrus - bliver en smule melet sidst på sæsonen.

Sorten har en kraftig og stabil indeterminant vækst, og yder ekstremt godt indtil den første frost. Har rigtig mange blade af almindelig type, og kan godt fylde en hel del.

Er gode til at snacke, og til sauce.

Er rigtig gode sammen med f.eks. fed ost, hvor de syrlige og flotte tomater virkelig giver et godt modspil til ost.

Udviklet af J&L Gardens Seed og frigivet i 2014.

Bedømmelse: Log ind for at bedømme

Smag:
Din bedømmelse:
Udbytte:
Din bedømmelse:
Sygdomsresistens:
Din bedømmelse:
Vil dyrke igen:
Din bedømmelse:

3 kommentarer:

 • Tina Laugesen
  25/2-2019 22:21

  Bosque Blue Bumblebee fortsatte med at give tomater, også på friland, indtil frost. Det var en ualmindelig varm sommer. Om den kan klare sig en "normal" sommer på friland, må tiden vise. Jeg vil absolut anbefale at teste det.

 • sorengam1987
  23/2-2019 17:23

  Kære Tina Hvordan gik det med din Bosque Blue Bumblebee på friland. Jeg overvejer at plante den på friland. Hvor høj bliver den og hvordan er det med væksten, bliver den meget busket?

 • Tina Laugesen
  12/9-2018 13:59

  Bosque Blue Bumblebee har vi både dyrket i drivhus og friland. Frilandstomaterne er aflæggere af drivhusplanten, der er ikke høstet af dem endnu - men det ser ud til at sorten trives fint på friland. Planten er robust og har en kraftig vækst, og høj ydeevne og giver rigtig mange tomater der sidder på stilk. Tomaterne vejer mellem 15-50 g. Tomaterne er faste og kødfyldte. I sarten af sæsonen har tomaterne mere sødme end syre - jo længere hen vi kom på sæsonen ændrede det sig og der kom mere syre, og uden at vi kan smage at den har tone af citrus. I starten synes vi at den havde en fin smag, og synes ikke at det var en tomat der kunne blive en keeper hos os. Vi har måtte revurdere sorten - dels fordi at den har fået en mere interessant smag, og dels fordi den vedbliver at yde højt, er smuk, sund og stærk. En sort vi helt sikkert vil dyrke i 2019

 • Log ind for at dele dine erfaringer eller din mening om Bosque Blue Bumblebee

Egenskaber:

Vækstform:

Indeterminant


Bladtype:

Almindelig


Farve:

Gul/lilla


Vægt i gram:

ca. 40g - 60g (S)


Form:

Rund


Sæson:

Mellem


Oprindelsesland:

USA


Anvendelse:

Salat, sauce


Foto: Vertiloom

Er du sikker på at du vil fjerne denne kommentar?

Denne handling kan ikke fortrydes.