TIPS TIL AT SIKRE DINE KRUKKE TOMATER – VED KRAFTIGE BYGER, SKYBRUD OG KRAFTIGE VINDSTØD – STØTTEHEGN

Blæsevejr, og endog ganske kraftigt blæsevejr som sommetider ledsages af kraftig regn, er vejrforhold vi ofte står overfor i løbet af tomatsæsonen.

For os, der dyrker tomatplanter på friland, er det alfa-omega at sørge for at planterne er godt bundet op og støttet. Her hos os, der støtter vi tomatplanterne især på friland både med snor, tomatclips, pinde og tomatstativer. Det er løsninger, der fungerer upåklageligt, til hverdag og når vejret er forholdsvis roligt.

Når der er kraftig vind og hårde vindstød, kan der være brug for sikre planterne lidt ekstra mod vinden.

Vi har længe båret vores pottetomater i sikkerhed, både i vores vægdrivhus, og op på vores terrasse, i læ. Det fungerer rigtig godt, når vi er hjemme. Vi har brug for at det fungerer, også når vi IKKE er hjemme, og når planterne evt. skal passes.

Jeg fik en pludselig ide! Omkring vores nye frilands tomatbed, har vi sat et lille mini-hegn op. Jeg havde et par ekstra liggende, og dem skyndte jeg mig at sætte i jorden.

De kan sættes op uden værktøj, og man kan gøre det alene og i løbet af et øjeblik. Det kræver blot at der er mulighed for sikre dem i jord eller andet. I hver ende af hegnet er en af træstykkerne længere end de andre, og er spidst – og lige til at stikke ned i jorden. Det er den vi har markeret på fotoet med en hvid pil

I løbet af en lille halv time, fik vi opsat støttehegn til potterne, og efter et par dage, kan vi heldigivs konstatere, at de virker efter hensigten.

Løsningen kostede et par hundrede kroner, og den er virkelig hurtig at sætte op – og også fjerne og flytte efter behov.

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv gerne en kommentar
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar