Hvornår skal små tomatplanter gødes – og hvor meget

Det afhænger af….

Jeg ved, at det vil være rart, hvis der var nogle helt klare retningslinier man kunne læne sig op af, men mht. gødning så er der mange meninger og holdninger til både hvor meget, hvor lidt, hvor ofte og med hvad.
Jeg vil i dette indlæg ikke omtale specifikke produkter, men alene dele den måde vi gør det på, hvorfor og hvilke resultater vi har.
Mht. gødning, er det værd at bemærke, at der er nye regler om gødning på vej

Her handler det alene om gødning af små tomatplanter, der står indendørs i jord. Tomatplanter der dyrkes hydroponisk, eller i andre vækstmedier berøres ikke.

Tidligere gødede vi ikke vores tomatplanter, før vi plantede ud. Den strategi, har vi måtte ændre efter vi har optimeret vækstbetingelserne for vores tomatplanter.

Til alle vores tomatplanter som dyrkes i jord, bruger vi så- og priklejord ved prikling og ompotning. I så-og priklejorden er der tilsat en smule gødning, og det skulle være nok til at dække planternes behov i 2- 3 uger.
Det passer rigtig fint med, at vi som regel ompotter ca. hver 3 uge. Dvs. at planterne hele tiden bliver ompottet til jord, der er let gødet.

Ved 2-3 ompotning,  hvor planterne er i god vækst og efterhånden har fået en god størrelse, (eller før, hvis vi begynder at se mangelsymptomer), tilsætter vi gødning. Tidligere brugte vi  økologisk gødning i pilleform, i jorden. Nu giver vi flydende gødning, der er fremstillet til danske forhold, og hvor vi kan give den enkelte plante præcis den mængde gødning den har brug for, i forhold til dens vækstfase. Det giver god mening for os, at planter på forskelligt udviklingsstadie, har brug for forskellig mængde gødning. Vi vælger at gøde hvergang, så planterne hele tiden får en stabil gødning, istedet for meget, engang imellem. Det synes vi giver os en god føling med planternes trivsel, gødningsbehov og hjælper til at vi undgår at overgøde., fine planter.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

Skriv en kommentar

Skriv gerne en kommentar
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar