Nyhedsbrev September

NYHEDSBREV SEPTEMBER

Kære med-tomatentusiast.

Sikken en skøn sensommer det har været, og en fantastisk måde af afslutte sommeren på. Overordnet set synes vi sommeren har været ganske skøn, og med mange dejlige solskinstimer.Tomatdyrkningsmæssigt har det været et år, der har været usædvanligt udfordrende, ikke mindst på grund af vejret, som hos os i perioder, på den ene side har været ekstremt varmt, og med tørke – til på den anden side, meget meget regnfuldt! Her den seneste uge er det gået voldsomt stærkt med modning af tomaterne, og selvom fryseren nu er godt fyldt med tomater, og vi har henkogt en del og brugt en masse til mad, så har udbyttet slet ikke været som håbet eller forventet. Til gengæld har vi fået en del nye erfaringer, og gjort os nogle tanker om næste års tomatsæson. Mere om det i det næste nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet denne gang kommer til at handle om nogle af de gøremål som er ved at være aktuelle med septembers kommen blandt andet klipning af toppen af tomatplanterne, og høst af tomatfrø.

Tomaterne har været rigtig lang tid om at modne i år, og jeg har været bekymret for om de kunne nå at modne, før vi tog afsted på ferie idag. Sidste år afprøvede vi en nem måde at sætte lidt fart over modningsprocessen, og den metode har vi anvendt igen i år, med succes.  Vi har nu fået modne tomater af langt de fleste tomatsorter, og har de sidste par dage smagt utrolige mange sorter og skrevet udkast til bedømmelse, som vi lægger på Tomatdatabasen når vi er retur. Vi vil blive rigtig glade for, hvis du også har lyst til at dele ud af dine erfaringer – du finder en guide her. En anden funktion som vi bruger rigtig meget til at holde styr på vores informationer, erfaringer og andre noter, er logbogen.  Sedler bliver nemt væk, så det fungerer rigtig godt for mig, at have alle noterne samlet et sted.

Vi har i løbet af sommeren høstet og gemt frø af de tidlige sorter, og de er nu klar til at komme i pose. Først skal der printes etiketter til frøposerne. Vi er rigtig glade for den funktion på Tomatdatabasen, da det gør vores arbejde med at pakke frø så meget nemmere og hurtigere. Udover at der på etiketterne står informationer om sorten, så er der ofte også foto. Det er både flot og informativt. I løbet af sommeren tager vi rigtig mange billeder af vores tomater, og i løbet af efteråret lægger vi dem på Tomatdatabasen. Vi vil rigtig gerne have mange flere foto, og har du foto af dine tomater, enten fra i år, eller tidligere i år, som vi må bruge på Tomatdatabasen.dk, så vil vi være så glade, hvis du sender dem til os på tina@tomatdatabasen.dk.

Har du lyst til at være med i året frøbytte brev? Til oktober begynder frøbytte-brevet igen. Der kommer flere informationer sidst i september, men du kan allerede nu gå ind på din side, på din profil og tilmelde dig årets frøbyttebrev.  For at være sikker på at dine frø kommer frem i tiden, må du rigtig gerne allerede nu begynde at sende frø til frøbyttebrevet. Adressen finder du også på din side.

Vi ønsker jer en rigtig god sensommer og god høst!

Gode tomathilsner
Lars og Tina

NB! Vidste du at Tomatdatabasen har en Facebook side og er på Instagram?

Kig gerne forbi, del dine erfaringer og send en hilsen – det er så hyggeligt at høre fra dig, og hvordan det går med din tomatdyrkning.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv gerne en kommentar
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar