Nyhedsbrev Uge 15

Påske, april, sol og blå himmel. – Det kan næsten ikke blive bedre! Lyset er taget til, og det kan ses på tomatplanternes vækst. Hele dagen idag, har vi været i haven og nydt vejret omend det stadig er lidt køligt. I drivhuset derimod har der været ganske lunt og rart. Det varer ikke mange uger før at planterne kan plantes ud, dog skal de dog lige afhærdes først. Men før vi kommer så langt, så skal drivhuset klargøres.  Vi har en bestemt rækkefølge, faktisk 6 step vi går igennem før vi synes, at drivhuset er klart til tomatplanterne.  Det handler både om rengøring af drivhuset, men også om forberedelse af jorden og undersøgelse af jordens pH værdi, grundvanding og luft og jordtemperatur.

Vi er ikke helt klar endnu, og nu hvor de fleste tomatplanter er pottet om, og det begynder at knibe gevaldigt med pladsen inde døre.

Med påsken der står for døren og med udsigt til to-cifrede temperaturer er det let at kommem i både forårshumør og plantemode. Fra tidligere år ved vi, at det er i denne lunefulde tid, især når solen skinner at man skal uvise tålmodighed og vente med at købe planter, hvis ikke du dyrker dem selv fra frø.  Det er let at få en fornemmelse af, at det er nu man skal købe agurk, tomat og chiliplanter til drivhuset, hvis man kigger rundt omkring i dagligvarebutikker og byggemarkedet. Her er der allerede godt i gang i salg af planter.  Igår var vi i vores lokale supermarked, temperaturen udenfor var ganske lav, blot 4 grader – og der udenfor supermarkedet stod flere stativer med tomater, agurker og peberfrugter som bar synlige tegn på at de bestemt ikke var glade for de lave temperaturer. Hvis du overvejer at købe dine tomatplanter i år, så se dig godt for, – de kan være blevet kuldeskadet hvis de har stået udenfor fra morgen til aften, og det er måske ikke lige til at se på tomaterne når du køber dem.

Selvom de flotte planter kan friste, og vi allerede er i april måned og udplantningstidspunktet for tomatplanter nærmer sig, så panik ikke, hvis du ikke har nået at forspire, eller lige er faldet over en tomatsort du bare må have! Du kan sagtens nå det endnu – der er masser spændende sorter at vælge imellem, også mange spændende frilandssorter.

Måske er det i år du skal prøve en multiflora tomatsort eller GWR?, eller måske være plejeforældre for nogen af vores sorter??

I morgen begynder vores påskeferie, og vi vil ønske dig en rigtig dejlig påske – og ferie, hvis du har det.

Eet af vores gøremål i påsken er så småt at begynde på afhærdning af vores tomatplanter og så skal vi igang med at printe planteskilte til alle planterne og begynde at gøre klar til vores plante marked, som vi afholder igen i år – dagen før mors dag. Vi glæder os – og håber vi ses!

Gode påskehilsner

Lars og Tina

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv gerne en kommentar
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar