Klargøring af drivhuset til den kommende sæson: 5. etape

Grundvanding

Siden efteråret, har jorden i drivhuset passet sig selv. Da vi ikke har nogen planter derude, er der heller ikke blevet vandet. Med andre ord, så er jorden efterhånden godt og grundigt gennemtør.

Når tomatplanterne skal udplantes, er deres rodnet ikke særlig stort og de skal igang med at etablere et godt rodnet, så de kan sende rødderne ned i jorden og hente vand og næringstoffer. En af måderne til at hjælpe dem på vej, er at sørge for at jorden omkring rødderne er fugtige, indtil de har etableret sig.

Vores erfaring er, at vi ved at gennemvande jorden i drivhuset før udplantning kan sikre at jorden også er fugtig længere nede, og vi dermed bedre kan opretholde en fornuftig vandbalance til de altid tørstige tomatplanter.

Til grundvandingen bruger vi opsamlet regnvand, det giver god mening i forhold  til miljøet og pengepungen, og udgør ingen risiko, da jorden er rig på kalk.

Vi har en 1000l vandtank, og vi grundvander simpelthen ved at lade vandet løbe, til vi kan se at jorden er mættet hvorefter vi flytter slangen, – men kun til de steder,  hvor vi skal have tomatplanterne stående. Jorden kræver meget vand, men med brug af regnvand spiller det ingen rolle, hvor mange liter der går til.

Det er først ved selve udplantningen og den daglige vanding af tomatplanterne, at vi sørger for en fornuftig balance mellem regnvand og postevand.

Se også:  1. & 2. etape3. & 4. etape6. etape

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv gerne en kommentar
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar