,

Hold ud – vær tålmodig lidt endnu – selvom solen skinner og det er lunt

Rengjort drivhus, der blot skal tørre

Rengjort drivhus, der blot skal tørre

Nu er drivhuset vasket af, og er helt klar til at tage imod alle vores planter. Når solen står på, er der rigtig lunt og rart derinde!

Udplantningsklare tomatplanter i massevis

Her til aften var vi i vores lokale byggemarked, og her er der allerede godt gang i salg af tomatplanter (og agurk og chilier), selvom vi kun lige er i starten af april. Nogen steder står planterne indenfor, andre steder udenfor og er udsat for vind og vejr.

Solen skinner fra en skyfri himmel og det virker til at det efterhånden er ret lunt, så er det let at lade sig friste af de mange sorter som tilbydes. Men hold ud – vær tålmodig, og vent med at anskaffe tomatplanter, lidt endnu.

Vores erfaring er, at der stadig er stor forskel på temperaturen om dagen når solen skinner – og så om aftenen når solen er gået ned, og også i løbet af natten. Faktisk vågnede vi i morges op til frost på drivhuset. Med andre ord, der er altså ikke så meget varmere i drivhuset end udenfor, og det er alt for koldt til at tomaterne kan komme i drivhuset, og prisen kan være tomater der helt går i stå med væksten eller simpelthen dør.

Når tomatplanterne er små – og før de skal plantes ud deres blivende sted i drivhuset, så trives de bedst ved temperaturer der er højere om dagen end om natten. Dagstemperaturen skal helst være omkring de 22 grader – og 6-8 grader køligere om natten. Når den første blomsterklase er synlig, et par grader lavere, dvs. omkring 20 grader.

Der er stadig mange uger til at tomaterne kan komme ud, og køber du udplantningsklare tomater, chilier og agurker nu, kræver det et opvarmet drivhus.

Har du ikke en opvarmet udestue, eller drivhus, så er det alt at vinde ved at holde ud, være tålmodig lidt endnu og gå igang med nogen af alle de andre ting, du kan lave i haven mens solen skinner og det er lunt.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv gerne en kommentar
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar