Sådan opretter du et logbogsnotat

Bemærk at denne funktion kun er tilgængelig på desktopversionen.

Logbogsnotatet hjælper dig med at få styr på dine noter, og kan fungerer som en kalender eller dagbog over den enkelte sort.

Logbogsnotatet er oplagt at bruge til at skrive noter der ikke er generelle – som f.eks. hvornår en sort er plantet, spiret, hvornår der er kommet blomst osv.

OBS! Dine notater er dine private, og kan ikke ses af andre, og er  “låst” til til den liste, hvor du har oprettet den. Det betyder at sletter du listen – så forsvinder din logbog.

Sådan gør du

Først vælger du fanen ”Mine tomatlister” – hvor du kan se en oversigt over dine personlige lister. Du vælger den liste, som du gerne vil arbejde med.

Her har jeg valgt listen “Growlist for 2019_ønsker – Tina og Lars”.

Jeg vil nu gerne oprettet en kommentar til tomatsorten “Monkey Ass”. Til venstre for navnet, ser du et symbol for notesblok. Hvis der allerede er oprettet kommentarer til tomatsorten, vil symbolet være fremhævet, som du kan se er tilfældet ovenfor for sorten “Maglia Rosa”.

Tryk på notesblok symbolet, og der kommer en ny dialogboks frem.

Oprettelse af logpunkt

Når du har trykket på knappen “Opret nyt logpunkt” – kommer der en dialogboks frem, som giver dig mulighed for at notere forskellige informationer.

Log.dato bliver automatisk sat til dags dato, med mindre du ændre den. I feltet Placering har jeg skrevet hvor planten skal stå, når den skal plantes ud. Feltet Kilde hjælper mig at holde styr på hvem jeg har fået enten frø eller plant fra, og i feltet Antal hvor mange planter jeg har af sorten ialt. Det er især nyttig for når jeg skal skabe overblik over hvor mange planter af sorten jeg har stående forskellige steer f.eks. i drivhuset, i udenstuen der skal til plantebytte, og kontoret, som jeg har lovet væk til familie og venner.  Ved at oprette et nyt logbog for hvert sted, så ved jeg hele tiden hvor mange jeg har. Skulle een af planterne gå til, eller eller har jeg byttet en plante bort, så skriver jeg blot “-1” i feltet, og så trækkes der een fra, i den samlede liste.

Når du er færdig og har trykket på knappen “OK” kan du se din kommentar på skærmen.

Du kan nu trykke på “X” for at komme tilbage til din liste, eller vælg blyants ikonet for at redigere i din kommentar, eller skraldespand ikonet – for at slette din kommentar.